Wat is het verschil tussen Inositol Complex 40:1 en DCI?

Inositol Complex 40:1 bevat een combinatie van Myo-Inositol, L-Arginine en D-Chiro-Inositol. Myo-inositol is in je lichaam een voorloper van D-Chiro-Inositol.

Myo-Inositol kan bij sommige vrouwen in beperkte mate nog worden omgezet tot D-Chiro-Inositol. We adviseren dan Inositol Complex 40:1 omdat je lichaam het zelf kan omzetten in DCI (mits de omzetting dus goed verloopt). De natuurlijke verhouding in het lichaam is 40:1, daarom is dit de verhouding die wij ook aanhouden in ons Inositol Complex 40:01.

Sommige vrouwen (waarbij de omzetting van Inositol niet goed verloopt) zijn meer gebaat bij DCI, als je het niet zeker weet dan adviseren we DCI of een combinatie van Inositol Complex 40:01 en DCI. Beide supplementen combineren goed met Six Sense omdat dit supplement mangaan (en andere stoffen) bevat wordt de werking van D-Chiro-Inositol versterkt.

Kortom: sommige vrouwen met een hormoonstoornis kunnen nog wel Myo-Inositol in D-Chiro-Inositol omzetten, voor deze groep vrouwen werkt het Inositol Complex ook voldoende. Maar een groot gedeelte van de vrouwen met een hormonale disbalans zet Myo-Inositol helemaal niet om of in zeer beperkte mate. Daarnaast is de behoefte aan DCI vaak hoger bij deze groep vrouwen, omdat het lichaam het eerder kwijt raakt.
Door direct DCI te nemen voorkom je deze omzettingsproblemen en weet je zeker dat je de stof (DCI) binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

Ter vergelijking de hoeveelheid DCI die je binnenkrijgt:

  • Inositol Complex 40:1 bevat 80 mg D-Chiro-Inositol per dagdosering
  • DCI bevat 1200 mg D-Chiro-Inositol (15x zoveel) per dagdosering

Mocht je persoonlijk advies willen dan kun je contact opnemen met ons: service@ovabalance.eu.

Neem contact op

Niet gevonden waar je naar zoekt? Neem contact met ons op