Ik wil mijn cyclus verbeteren, welke supplementen moet ik kiezen?

Een onregelmatige, lange of korte cyclus kan het gevolg zijn van een ontregelde hormoonhuishouding.

Om je cyclus te verbeteren adviseren we als basissupplement D-Chiro-Inositol (DCI). Je kunt DCI combineren met SixSense, dit versterkt de werking van DCI. Ze zijn samen als bundel te bestellen.

Als je de optimale combinatie van supplementen wilt slikken dan kun je daarnaast ook naar uitgebreide voordeelbundels kijken. Voor een regelmatige cyclus adviseren wij de complete menstruatie voordeelbundel aan. Deze bundel bevat de volgende supplementen: Menstrual Support, DIM, NAC, Omega 3, Vitamin B12 en Period Power thee.

Menstrual Support is een supplement dat je cyclus helpt ondersteunen, het helpt bij ongemakken tijdens de menstruatie en kan verlichtend werken bij PMS gerelateerde klachten.

DIM is van belang voor het verbeteren van de werking van oestrogenen in het lichaam. Het zorgt ervoor dat een teveel aan oestrogenen makkelijker kunnen worden afgevoerd en omgezet in het lichaam. Dit is van belang omdat hierdoor de hormoonbalans kan herstellen.

NAC bevordert de productie van de lichaamseigen stof glutathion: een krachtige antioxidant. NAC zorgt er ook voor dat DIM langer in het lichaam blijft. Dus je hebt meer profijt van DIM (naast de voordelen die NAC van zichzelf heeft).

Omega 3 is belangrijk voor de vorming van prostaglandines, die zijn nodig voor de productie van hormonen. Daarnaast zijn veel vrouwen met een een verstoorde hormoonbalans (zoals met PCOS) insuline resistent. Omega 3 vetzuren bevorderen de gevoeligheid voor insuline van de cellen wat nodig is voor het aanpakken van klachten. Uit onderzoek blijkt dat Omega 3 vetzuren mogelijk ook helpen bij het verlagen van hogere concentraties testosteron in het lichaam, waardoor de hormoonbalans verder hersteld kan worden. Omega 3 suppletie is zeker nodig als je niet 2 keer per week vette vis eet.

Vitamin B12 is essentieel. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaak ongemerkt een vitamine B12 tekort hebben. Bij een tekort gaat het homocysteïnegehalte omhoog, dit heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid. Onze vitamine B12 bevat methylcobalamine, deze vorm van B12 hoeft niet meer te worden omgezet in de maag zodat je lichaam het direct kan opnemen. Je merkt een vitamine B12 tekort aan vermoeidheid als symptoom.

Neem contact op

Niet gevonden waar je naar zoekt? Neem contact met ons op